Hétköznapi élet csodái Blog: 2008. január

Szeretettel köszöntelek a Hétköznapi élet csodái közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Hétköznapi élet csodái vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hétköznapi élet csodái közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Hétköznapi élet csodái vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hétköznapi élet csodái közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Hétköznapi élet csodái vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hétköznapi élet csodái közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Hétköznapi élet csodái vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hétköznapi élet csodái hírei - 2008. január

A biztonsági gyufát kizárólag a gyufásdoboz oldalán végighúzva lehet meggyujtani.Ha a gyufa fejére rácsapnak egy kalapáccsal,semmi sem történik.A dörzsgyufa viszont bármilyen érdes felületen végighúzva meggyullad.Már a gyufafejet rágcsáló egér fogainak súrlódása is elegendõ a lángra lobbantásához.Ha kalapáccsal rácsapnak,egyszerûen felrobban.

A biztonsági gyufa a gyufa fején és a doboz oldalán lévõ vegyi anyagok kölcsönhatása következtében gyullad meg,de csak akkor,ha ehhez a súrlódás elegendõ hõt termel,amikor a gyufaszálat a gyujtófelületen végighúzzák.Ha a gyufa feje és a gyújtófelüólet nem érintkezik,a gyufa nem gyullad meg.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Mazsola ez tényleg egy csoda amit a gyufáról irtál,köszönöm.

Tovább 

A parfümgyártók ma már néha úgy hirdetik termékeiket,hogy levélben vagy egy magazin lapjain illatmintát juttatnak el az érdeklõdõkhöz.Mivel a parfüm illata csak a papír dörzsölése vagy kapargatása után válik érezhetõvé,a módszert mikroillatosírtásnak vagy kevésbé elõkelõen "kapard és szagold" eljárásnak nevezik.

Az illatanyagot szabad szemmel nem látható kapszulákba zárják,amelyeket mûgyantarétegbe ágyazva visznek fel a papír felületére.a kapszulák mûanyag héja dörzsölés vagy kaparás hatására kiszakad,s a parfüm illóolajai felszabadulnak.Ezt a mikrokapszulázás nevû eljárást az amerikai 3M vállalatnál dolgozták ki,még az 1960-as években.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm érdekes volt számomra ez az írás.

Tovább 

 

Amikor bekapcsolunk egy elektromos hõsugárzót vagy fõzõlapot,az felmelegszik.Akkor hogyan lehetséges az,hogy az elektromossággal mûködõ hûtõ- vagy fagyasztószekrényben bekapcsolás után lehûl az étel?

Nos,a hûtõszekrény megalkotói két fizikai alapelvet hívtak segítségül.Az elsõ az,hogy a párolgó folyadékok hõt vonnakl el a környezetükbõl,mert a párolgáshoz szükséges energiát hõ formájában veszik el.A másik elv azt mondja ki,hogy a folyadékok kis nyomáson alacsonyabb hõmérsékleten párolognak el.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Okos kis cikk az tuti !

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu